Kenelle

Kurssit on tarkoitettu papeille, teologian opiskelijoille, lähetystyöntekijöille, nuorisotyöntekijöille sekä kaikille raamatunopetustyössä toimiville tai siihen aikoville.

Etusija annetiin niille, joilla on jo kokemusta Raamatun opettamisesta seurakunnassa. Hakemukseen tulee liittää seurakunnan työntekijän suositus.

OPISKELIJAKOKEMUKSIA

”Raamatunopetusakatemian kurssi on ollut jotain, mitä olen kaivannut jo pitkään, minulle kun kuuluu vastuu seurakuntamme Raamatun opetuksesta. Kurssi on ollut monipuolisuudessaan jopa hengästyttävä: niin paljon eri puolia Raamatun opettamisesta on kuulunut ohjelmaan, kuten esimerkiksi puhetaito, Raamatun historia ja arkeologia, luterilainen Raamatun tulkinta, opettamisen eri välineet ja keinot, vain joitakin mainitakseni. Olen saanut kurssilta juuri sellaisia eväitä pitkäaikaisena Raamatun opettajana, joita olin odottanutkin. Kurssi on ylittänyt ennakkoarvioni, ja voin täydestä sydämestäni suositella sitä. Raamatunopetusakatemian kurssi onkin mielestäni juuri sitä, mitä kirkkomme tällä hetkellä tarvitsee, kun se pyrkii kiinnit- tämään huomion Raamatun pelastussanoman mahdollisimman elävään ja tuoreeseen esille tuomiseen.”

Esa Kokko, srk-pastori, Hyvinkää.

”Halusin saada enemmän tiedollisia ja taidollisia valmiuksia Raamatun opettamiseen. Kurssi on täyttänyt erinomaisesti tämän odotuksen. Lisäksi olen saanut uusia tuttavuuuksia ja oppinut ymmärtämään, kuinka opettajan persoona ja elämänkokemus ovat tärkeä väline opetustyössä. Kirjareferaatit ovat myös olleet antoisia. Suosittelen kurssia sekä niille, jotka aloittelevat tällaista työtä että jo pidempään raamatun opettajana toimineille.”

Jarkko Kuusisto, kappalainen, Tornio.

”Halusin saada varmuutta Raamatun opettamiseen ja selvyyttä vaikeisiin Raamatun kohtiin ja siksi hakeuduin kurssille. Kurssi on ollut innostava kokemus. Raamatun historia on avautunut entistä paremmin. Olemme myös kiitettävästi keskittyneet puhetekniikkaan. Suosittelen kurssia lämpimästi kaikille opettamisesta kiinnostuneille, mutta erityisesti papeille.”

Anu Vuola, raamattutyön koordinaattori, Raamatunlukijain Liitto.

”Papin arkiseen perustyöhön tulisi kuulua Raamatunopetus saarnaamisen ulkopuolellakin. Kynnys kuitenkin omalla kohdallani oli kasvanut liian suureksi, ja tämä kurssi oli lääkettä juuri tähän vaivaan. Kirjallisuuteen tutustuminen Raamatun maailmasta, kiinnostavista teologian aihepiireistä sekä alati harjoitettavasta puhetaidosta ovat olleet työotetta vahvistavia. Kurssin parhainta antia minulle ovat olleet harjoitustunnin jälkeen annetut totuudelliset ja oppimista edistävät palautteet. Koin myös vahvaa kristittyjen yhteyttä kurssimme aikana niin opettajien kuin kurssilaistenkin osalta. Naisena ja pappina lähdin mukaan hieman jännittäen ”viidesläisenä” tunnetun opettajan kurssille, mutta tutina oli ihan hukkaan heitettyä energiaa. Voin todellakin koko sydämestäni rohkaista Sinua hyppäämään sekaan!”

Marjut Haapakangas, Korpilahden aluekappalainen, Jyväskylän seurakunta

”Loikoilin sohvalla ajatuksissani. ”Haluatko oppia opettamaan Raamattua?” Ponnahdin istumaan. Ääni kuului radiosta. Sydän pamppaillen yritin kuunnella. Raamatunopetusakatemia. Eero Junkkaala. Nimi, johon voi tarttua kiinni. Eero vastasi ensiyrityksellä. Kerrottuani taipaleestani maallikkopuhujana hän kehotti lähettämään hakemuksen. Kurssilta olen saanut rohkaisua puhua omana itsenäni. Kurssilaisten harjoituspuheista olen oppinut, kuinka erilaisia me olemme ja kuinka nautittavan runsas voi olla eri taustoilta tulevien ihmisten raamatuntuntemus ja –opetus. Luennoilla olen oppinut ymmärtämään, miten tärkeää on ymmärtää Raamatun kokonaissanoma ja se missä tilanteessa ja missä olosuhteissa mikin Raamatun kirja on kirjoitettu. Oppimaani pyrin hyödyntämään seuroissa ja eri opetustilanteissa, joihin minua kutsutaan. Kurssia on helppo suositella jokaiselle, joka opettaa/haluaa opettaa Raamattua. Opettajien ammattitaito ja kurssilaisten keskinäinen kunnioitus ja hyväksyntä takaavat, että kurssilta voi ammentaa niin aloitteleva kuin kokenutkin raamatunopettaja.”

Kalevi Komppa, paperityömies, Kuusankoski

”Akatemian yhdeksi tavoitteekseni asetin kristinuskon alueelta omien vahvuuksien tunnistamisen. Vuosi näiden asioiden ja upeiden ihmisten parissa on ollut huikea. Minulla on edelleenkin vain tyhjät kädet,mutta Jumalan antamat työkalut tyhjiin käsiin antaa mahdollisuuden vaikka mihin.”

Pirjo Ketola, projektipäällikkö, Pirkkala